">

úterý 22. března 2016

Dát řád...

Znáte to jistě všichni. Od rána se nezastavíte. Připravovat snídaně, svačiny a obědy dětem. Budit je. Otvírat okna. Budit je. Rychle si vyčistit zuby. Budit je. Popohánět ať se oblékají, opláchnou, vyčistí zuby, nasnídají. Mezitím pod stolem zametat drobky, oblékat sama sebe, odpovídat na zvídavé otázky typu té o nesmrtelnosti chrousta a do toho si v hlavě sesumírovat, co vlastně mne=nás dneska čeká.

To znamená- co čeká mne v práci, co čeká děti od nejmladšího k nejstaršímu a v neposlední době i co čeká moji drahou polovičku- ach ano, ještě jsem nevzbudila ji( od té doby, co jsem se v NEDĚLI zlobila, že nechápu proč na jeho mobilu vyzvání alarm v sedm- když za prvé stejně ho neslyší- NECHÁPU- a za druhé nikam vstávat nemusí- no, tak od té doby ho už nenastavuje= nevstává ani po mém desátém "vstávat a cvičit".

V kolik koho vyzvednout a kde a kam ho potom zavézt, kde a co nakoupit a kdy a co uvařit, kdy vyžehlit košile na slavností školní průvod a kdy a JAK vytvořit tradiční řecký kostým na milióntou besídku k výročí "porazilijsmeTurkyAtakyřekliNE":-)
A v kolik mám být u zubaře. A mám tam být já anebo jsem tam měla objednané nějaké dítě? Komu chybí nějaké očkování? Objednala jsem syna/dceru k očnímu? A kam jsem dala ten papírek s termínem objednání? A kam jsem dala poukaz na hodiny plavání zdarma, co jsem vyhrála v tombole a nepropadl už vlastně??

Uff.

A takhle to jde každý den. Ono ukočírovat takovou velkou famílii někdy není sranda.

A při mém bohémství už tedy vůbec ne. I když, musím uznat, že s věkem se to výrazně lepší.

Vyzkoušela jsem dokonce propojit chytrý telefon s ještě chytřejším tabletem a počítačem a mailem a nevímčímdalším.
Když už si pak někde něco nastavím, tak stejně to jen vypnu a pořádně se ani nepodívám, co to bylo a co že jsem to měla udělat. Kdybyste viděli kolik neotevřených mailů "Calendar Notification" ve schránce mám...

Stydím se. Vážně.

A pak jsem na to přišla. Potřebuji pořádný diář, organizér. Bude krásný a budu si do něj psát zlatou gelovkou a nalepovat samolepky a mít chuť se do něho stále dívat.





A tak jsem trochu zapátrala na Pinterestu a našla tolik krásných inspirací.
Něco jsem si stáhla a začala tisknout a tvořit a děsně mne to baví. Myslím, že je to má nová závislost.

A těším se, že budu organizovaná :-)


A na závěr jeden citát:

"Je jedno, jak pomalu jdete,
hlavně, když se nezastavíte."
Konfucius

A jak to máte s plánováním a diáři vy??

12 komentářů :

  1. Co není napsané v kalendáři na lednici, neexistuje. Podle toho se točí celá domácnost a plánování. Když manžel oznámí, že příští víkend jede na konferenci a já na něj vyvalím oči, že žádná není a nikam nejede, tak se jen začne smát :-) Prý mi dá přístup se svému plánovači v telefonu!
    Málem jsem to nerozdýchala. Pro mě neplánované akce, kdy o víkendu zůstanu se všemi dětmi sama doma a nejlépe je část z nich nemocná, znamená téměř konec světa :-)
    V kalendáři jsou návštěvy lékařů, kam volat, kdo slaví narozeniny, kdy jdu ke kadeřnici, na masáž. Podrobně popsáno, zkratky už za pár dní nevím co znamenají.
    Ten kalendář mám vlastně místo hlavy :-D
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D No, už bylo na čase to u nás také zavést. Ale myslím, že se tam budu dívat stejně jenom já.
      Moc pozdravuji od moře, Jarko!
      T.

      Vymazat
  2. Teraz je chladnička tabuľa a píšeme tam termíny kriedou.
    Ale! Doteraz sme sa v tejto zime nezastavili a to sú deti veľké, muž možno rozváža ešte viac, každé ochorenie dospeláka sprevádzali odvozy do mesta, dcéra brigáduje a nemá večer a cez víkendy spoje, zať bol po operácii v nemocnici aj doma, muž ako motorizovaný lietal, plus hlavné nákupy stále my, plus behačky s nespočetnými papiermi okolo dvoch detí, ktoré si berieme z ústavu, keby stačili ich vyplniť, ale dva - trikrát oprava a behanie z mesta do mesta, muž ešte do terénu, oba so psom nutný výbeh do lesa...nedostali sme sa k svojim veciam, muž k lekárovi a už vôbec nie na výmenu kolenného kĺbu a ja sa dva roky držím bez choroby!
    Ja som za, keď organizovať tak pekne a pre naše potešenie!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, ja Tě stejně nikdy nepřestanu obdivovat!!! Organizování Zdar:-) T.

      Vymazat
  3. Nie je casu si pisat. Podla toho, co vsetko musis stihnut urobit, neviem ci to nebude este dalsia uloha naviac. Ide o to, ci zabudas, ci stihas, ci meskas. Ja co si potrebujem zapisat, tak co treba kupit. Prijemne sviatky prajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NO, upřímně, potichounku si také říkám, kdy to vlastně vše zaznamenávat budu. Ale na druhou stranu- je to VÝZVA:-)
      Krásné svátky a děkuju moc za návštěvu blogu!
      T
      P.S. Úplně mne očaroval ten krásný věnec, co jsi vytvořila:-)

      Vymazat
  4. Terezko, nádherný diář ... to je ono ... úplně chápu tu radost z něj (diářů a bločků není nikdy dost) ... pro mě jsou problém lístečky co koupit ... hezky si leží doma na stole a já v obchodě ... ale musíme vše brát v pohodě .. takže přeju krásný velikonoční čas u vás u moře ☼
    Jarka
    P.S. taky asi půjdu do zlaté gelovky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejvíc by bylo mít papírnictví(a květinářství, korálkovnu, byt.doplňkárnu...) :-)
      S těmi papírky to přesně znám- do teď;-)
      Krásné svátky- my letos máme Velikonoce až za měsíc

      Vymazat
    2. ... a ještě prodejnu porcelánu a bazar se všemi "nezbytnými" a krásnými věcmi a vedle by někdo měl kavárničku a tam bych chodila taky ...... snít je taky třeba, když ten život není úplně jednoduchý ....
      J.

      Vymazat
  5. Jo, tak to i já brzy budu muset jít se synem k očnímu, protože to už nevypadá vůbec dobře... Teda jakože se nic neděje vážného, jen se už to oddalování nošení brýlí oddaluje zbytečně dlouho a je vidět, že syn má docela dost veliké problémy s tím vidět nekterá písmenka na dálku :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny Vaše případné komentře.