">

úterý 19. dubna 2016

Víc zájmu rozhodně potřeba...

Téměř každé pondělí se i já těším z květin z jednoho obchodního řetězce.
A upřímně- až do dneška mne ani nenapadlo, kde vlastně ta krásná kvítka vyrostla a co za tím vším je.

K zamyšlení mne přivedl příspěvek Markéty na jejím báječném blogu.

Nebudu popisovat to, co tak pěkně Markéta na svém blogu už píše. Podívejte se sami a určitě si i poslechněte zajímavou reportáž Radiožurnálu.





Přemýšlím o tom, že tolik málo vím o původů věcí, které kupujeme a používáme. Není to rozhodně tím, že by mne to bylo fuk.
Mám pocit, že je to i tím, jak stále někam spěcháme. 


Před pár dny jsem šla městem po pochůzkách.
Byl vážně nádherný den a já se na té ulici na chvíli zastavila. Podívala jsem se nad sebe a uviděla nádherné rozkvetlé kaštany. Tolik let tu žiju, tisíckrát jsem tímhle místem, v tomhle ročním období, šla a nikdy jsem si těch kaštanů nevšimla.

A o tom to asi je. Zpomalit. Na chviličku se zastavit a rozhlédnout se kolem sebe. Nejen na to, kolik krásy je všude kolem nás. Ale také proto, abychom se dozvěděli třeba právě to- a samozřejmě nejen to- , kdo a za jakých podmínek vypěstoval květiny, kterými si zdobíme dům


Tereza

12 komentářů :

  1. Milá Terezo, děkuju za krásné zamyšlení před spaním :)
    T.

    OdpovědětVymazat
  2. Terezko, už jsem na to téma četla články a to zjištění je opravdu šílené !!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, a o to děsivější, že to vlastně není jen v květinovém obchodu... Měj se krásně, Jarko!! T

      Vymazat
  3. Milá Terezko, moc zajímavé čtení ...děkuji za ně . Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem si v lednu a únoru krášlila byt tulipány, vůbec jsem netušila, jak to s nimi je. Už to nevrátím, ale pro příště budu vědět. A opravdu lépe koukat kolem sebe, nebýt netrpěliví a počkat až přijde ten pravý čas na květy u nás, protože je normální, že tady to kvete až v květnu :-) Přeji moc hezké jaro :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Už je to nějaký čas, co jsem se stejně jako ty pozastavil a začal objevovat věci, které stojí za "těmi věcmi". Dost se toho pak v mém všednodenním životě změnilo, respektive jedny věci jsem vyměnil za jiné. Jsem jen kapka v rybníce, ale když nezačít u sebe, tak potom jak, že? =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, i ta maličká kapička tvoří oceán:-) A nehledě na to, jaký pocit pak máš, když víš, že to co kupuješ- nezabíjí, neškodí, netýrá.... Úplně se tomu člověk v dnešní době nevyhne. Ale i to málo, co můžem udělat, se počítá. Měj se moc krásně, Majki!! T

      Vymazat
  6. Terezko, i ja zasla z tech informaci! Nehorazne...
    A zrovna dnes vecer jsem cetla synovi na dobrou noc pohadku o 2 autech - cestak a zavodak. Ten zavodak jezdil tak rychle, ze sice vsude dojel prvni, ale nevidel tu krasu kolem, cestak, ktery odmitl s nim zavodit, mu ji ukazal - jezky, vcelky, ptacky atd.:-) Hezka nahoda shoda temat:-). Pekny vecer. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tak bývá, že vždycky, když člověk- třeba jen sám v sobě- řeší nějaké téma, najednou je to všude kolem:-) Posílám pozdravy od moře! T

      Vymazat

Moc děkuji za všechny Vaše případné komentře.