">

sobota 27. června 2015

Lásky moje...

Dívala jsem se na ně, jak spinkají a cítila tak velikou lásku, hrdost a potřebuje je chránit a bít se za ně bude-li třeba...

A vzpomněla jsem si na příběh, který jsem kdysi někde četla...



"Kdysi žily v Andách dva kmeny, které mezi sebou ustavičně válčily. Lid z prvního kmene obýval nížiny a druhý kmen sídlil vysoko v horách. Lidé z hor jednoho dne přepadli obyvatele nížin. Když vyplenili jejich vesnici, unesli malé dítě a vzali je s sebou do hor.

Lidé z nížin neuměli lézt po horách. Neznali žádnou ze stezek, které používali lidé z hor, a nevěděli, kde obyvatele hor hledat ani, jak vypátrat ve strmém terénu jejich stopy. 

Přece jen však vyslali skupinu nejlepších bojovníků, aby na horu vystoupili a dítě přinesli domů.
Ti nejprve zkoušeli lézt na horu tak, podruhé zas onak. Zkusili se vydat po jedné stezce a pak po jiné. Ale po několika dnech nesmírného úsilí se dostali jen o několik set stop výše. 

Muži z nížiny pocítili marnost a beznaděj. Usoudili, že je vše ztraceno a chystali se k návratu do vesnice dole pod horou. 
Když se již sbírali k odchodu, uviděli, že se k nim blíží matka toho dítěte. Podivili se, když poznali, že sestupuje z hory- právě z té, na kterou oni vylézt nedokázali. 

A pak spatřili, že žena nese své dítě přivázané na zádech. 

Jak je to možné?

Jeden z mužů ji pozdravil a řekl:" My jsme na tu horu vylézt nedokázali. Jak jsi to mohla dokázat ty, když nám, nejsilnějším mužům z vesnice, se to nepodařilo?"

Žena pokrčila rameny: "Nebylo to vaše dítě."



T.

6 komentářů :

  1. Terezko máš nádherný blog!Moc ráda se budu vracet....Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Najviac som si vytrpela pri mojom dieťati od cudzej ženy....najťažšie bolo nájsť k nemu lásku, ktorá by to vydržala...a to bola tá Jeho..., stále som na Neho kričala, že keď mi ho dal toto dieťa, tak nech mi dá aj svoje Srdce k nemu.....aby som ho milovala ako On...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, co říct... Obdivuju Tě, jsi úžasná a máš tak báječné děti :-)

      Vymazat
  3. Terezko, co psát...jako vždy ... krásné ...
    Jarka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny Vaše případné komentře.