">

neděle 5. února 2017

Prázdniny

Je to k nevíře, jak čas tak rychle letí. Za chvilku tu bude léto a čas prázdnin a dovolených.
A protože jste se mne ptali na prázdniny na Korfu, doporučení a praktické tipy, tak tady jsou:-)

Ostrov, který byl poslední zastávkou Odyssea při cestě na rodnou Ithaku. Ostrov opředený desítkami mýtů a bohatou historií.



Druhý největší ostrov v Jónském moři. Věčně zelený ostrov. Ostrov smaragdový...
Místo, které si většina návštěvníků zamiluje a místo, kam se člověk chce vrátit.

Na Korfu je krásně celý rok.. Zima bývá deštivá, podzim a jaro kouzelné, teplé a "šťavnaté". Zeleno, všude to kvete a voní mátou, šalvějí a mořem.



Krásně pro procházky horami či podél pobřeží. Toulání se křivolakými uličkami starého historického města.
Zpomalit, zastavit se. Zhluboka se nadechnout. Jen se dívat do těch nekonečných dálek moře a nebe. Poslouchat štěbetání racků.
Sednout si tak do jedné z malých kavárniček a dát si kafe či ouzo a sledovat to, co se děje kolem. Místní postavy a cvrkot korfských uliček.



A léto? Slunce, moře- docela určitě to nejmořovatější evropské moře. Čisté, teplé, slané. Voňavé.
Pláže tu najdete jakékoliv- oblázkové, písečné, s povolným vstupem do moře i s tím příkrým.


V červenci a v srpnu tu bývá velmi živo, moře teplé jako kafe a příroda už malinko žíznivá. V červnu a září je tu málo turistů a moře krásné na koupání a příroda stále ještě svěží.

Na Velikonoce se Korfu obléká do slavnostního roucha a oslavy Velikonoc jsou tady jedinečné a myslím, že alespoň jednou by je člověk mohl prožít.



V květnu a v říjnu je už/ stále teplo a krásně. Moře však bývá ještě "svěží".

A pokud chcete cestovat bez cestovky, tak v sezóně se na Korfu letecky dostanete každý den a to buď se Smart Wings anebo pak z Bratislavy s Ryanair.

Samozřejmě i autem můžete na Korfu dojet- a to buď přes Itálii- z ní trajektem např. z Benátek anebo přes Slovinsko... Můžete se podívat např. tady

A v dnešní době jsou nabídky ubytování velmi pestré. Ať už v kouzelných bytech v hlavním městě, anebo v hotelích, či třeba apartmánech nebo přenádherných vilách kdekoliv na pobřeží.

A kam na Korfu jet? Pro mne osobně je ta nejkrásnější část Korfu od hlavního města směrem na sever. Dassia- ideální pro rodiny s malými dětmi, Barbati, Agni, Kalami, Avlaki, Kassiopi. Nádherné členité pobřeží s klidným a křišťálovým mořem...

Překrásná je i Paleokastritsa a velmi oblíbené Acharavi, Sidari a Roda- více větrná část ostrova, velmi pozvolný přístup do moře.

Minulé léto jsme se poprvé vypravili na jihozápad ostrova do letoviska Gardenos. A mile jsem byla překvapená krásou tohoto místa. Jen je velmi "na konci světa".

Korfu je naprosto bezpečný ostrov. Svou polohou je vzdálen všem "migrantským trasám".
Není tu žádná exotika, avšak když ležíte na pláži pod palmami rázem, jakoby jste se ocitli v Karibiku.

Je tu krásně a užijí si tu starší lidé i rodiny s malými dětmi, i mladí... Prostě každý si tu najde to své.

Kdybyste chtěli doporučit nějaké konkrétní ubytování či potřebovali pomoct s vaší dovolenou na Korfu, určitě napište, a já Vám ráda pomůžu.

























T.

"Je tu neuvěřitelně krásně. 
Přál bych si, abys viděl zdejší kraj na vlastní oči. Mohl bych tě nádherně ubytovat a napájet tě zázvorovým pivem a červeným vínem a krmit krevetami a fíky."
Edward Lear

8 komentářů :

  1. Děkuji moc za další skvostné fotky z krásného Korfu.
    Je tam krásně,posílám tam už roky své klienty na letní dovolenou.Úžasný zelený ostrov,skvělé koupání,památky,cypřiše,olivy...přesně jak píšete,to všechno vychvaluju ;-).
    Mějte se tam krásně a pozdravujte moře.
    Pozdravení ze zasněžené Moravy.H.

    OdpovědětVymazat
  2. Terezko, nadhera, hned bych si tam tyden dala:-). Doufam, ze tipy se mi budou nekdy hodit, na Korfu jsem nebyla, ale moc rada bych. Pekny vecer k mori. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer,
    ráda bych využila Vaší nabídky poradit a prosím Vás o názor - kdysi jsem s manželem prožili krásnou dovolenou v Liapades,teď bychom rádi do Nissaki - máte zkušenost,popř.doporučíte mi nějaké ubytování?Je místo hodně rušné?A vhodné pro děti?
    Mnohokrát děkuji a mějte se hezky.
    Jitka S.

    OdpovědětVymazat
  4. Terezko, jedním slovem nádhera !! ♥
    Díky. Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné fotky, Korfu je příjemné místo pro dovolenou (a věřím, že i pro život :-) ). Když jsme sem jeli na dovolenou, tak jsme si s manželem pro dokreslení tamější atmosféry ještě četli G. Durrella :-)
    Pěkný den, Pavlína.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky. Na Korfu se letos koncem července chystáme, tak se těším o to víc :-) Jedeme do Moraitiky a určitě máme v plánu návštěvu hlavního města. Auto půjčené mít nebudeme, plánujeme jet místním busem. Ještě bychom rádi viděli Paleokastritsa a zámeček císařovny Sissi, dá se tam také dojet busem? A jaká je Moraitika? Děkuji za odpověď.
    Hezký den, Míša.

    OdpovědětVymazat
  7. Míšo, tak to je super. Určitě se Vám tu bude líbit. Určitě by bylo lepší mít auto, abyste byli svobodnější, ale i busem se to dá... z Moraitiki do Achilionu( Sisi) dojedete v pohode, do mesta take. Ale Paleokastritsa je pekna dalka... na tu by to auto chtelo... jinak Moraitiku moc neznam, ale spousta lidi ji ma velmi oblibenou

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny Vaše případné komentře.