">

čtvrtek 23. března 2017

Stojí to za to...



Nevyspalá, s kruhy pod očima a s vypětím všech sil, vstávám pěknou chvíli ještě předtím než kohout zakokrhá. 
Připravuju zdravou snídani a vyváženou svačinu a taky oběd dětem do školy. Krát čtyři. 

Kopnu do sebe kafe a rychle se připravuji do práce. 
Budím ty moje meluzínky, tři- ta čtvrtá vstává sama. 

Znovu budím ty moje meluzínky. 

Vstávej semínko, holala, bude z tebe fiala.
Vstávej, plavčíku, ranní ptáče dál doskáče.
Tak už vstávejte, králíci z klobouku!! :-)

Každý den stejný scénář.. práce..škola.. jen odpoledne se liší podle aktivit.. a pak večeře, úklid, prádlo, úkoly... 

Svíčky, už pár let naaranžované v krbu za účelem "až bude večer klid, tak si je zapalím"- jen každý víkend oprašuji. Vanu jsem si nenapustila už ani nepamatuji a obávám se, že kdybych si ji napustila- tak se v ní utopím:-) 
Na mé naprogramované občasné procházky jsem ještě nevyšla. 

Kolikrát mám pocit, že jen peru, věším ponožky, rozvážím děti, vařím a uklízím. Den za dnem... rok za rokem...

Být mámou je někdy tak těžké... že člověk kolikrát zapomene... že to stojí za to... 

...za každou oběť...
...za každý večer, kdy padne únavou...
...za každý pátek, kdy místo romantického filmu, opět a zas a znova se Hledá Nemo
...za každou probdělou noc nad horečkou znaveným človíčkem
...za ten neskutečný strach, než se  to dospívající miminko vrátí večer domů
........

Stojí to za to...

T.



středa 22. března 2017

Vítej jaro



Už jsme se tě nemohli dočkat.
Zima byla letos vážně dlouhá a na korfské poměry studená. 

Aby nám nebylo líto, že se zima chýlí ke konci, tak jsme si dali ještě:
- tři virózy
- jeden zánět ledvin s pobytem v nemocnici
- jednu naraženou packu
- a rozjezd v práci bleskovou rychlostí

To na vysvětlenou, proč jsem tu dlouho nebyla...

Tak jaro vítej a s ním i nová síla a chuťˇ...


Pošlete vlaštovku...

Posílám  i já...




Vypůjčila jsem si od Lucie z blogu Zase ta Lucie

Irena Hejdová (scenáristka):
Tak si připravte kapesníky, jo? Mám tři děti, jak z řady těch otravných fotek zde víte. Když se narodily, byla jsem s nimi. Byla jsem s nimi, když plakaly v noci, když měly hlad a žízeň, když chtěly pochovat. Byla jsem s nimi, když se poprvé usmály, když udělaly první krůčky a když mi poprvé řekly, že mě mají rády. Loni jsem pomáhala Linda Kallistová Jablonská s filmem V nejlepším zájmu dítěte. Než jsme poprvé vstoupily do kojeneckého ústavu, nikdy nás nenapadlo, jak moc to p...romění naše životy. Natočily jsme film, udělaly jsme petici, kterou podepsalo už skoro 7500 lidí. A tím to mohlo skončit. Jenže nás dál trápí, že tolik malých dětí je pořád v kojeňácích. Mají tam spoustu plyšáků a veselých zvukových hraček, víc, než všechny naše děti s Lindou dohromady. Mají tam zdravotnickou péči a stravu v pravidelných intervalech. Chybí jen zdánlivá maličkost. Někdo, kdo je miluje, kdo o ně s láskou pečuje, kdo je na celém tom cizím a neznámém světě jen pro ně. Nemůže to být vždycky máma nebo táta, někdy stačí i jen náhradní rodina. Tyhle děti ji nemají. 


A my strašně moc chceme, aby mohly zažít, jaké to je, vyrůstat v rodině. Nechat se obejmout, když se vám něco ošklivého zdá. Brouzdat se mokrou trávou. Vyrobit papírovou vlaštovku a hodit ji po větru. Rozhodly jsme se, spolu s organizací Dobrá rodina o.p.s. a s Klára Laurenčíková, že těmto dětem pomůžeme. Možná vám přijde banální a bláhové myslet si, že děti z kojeneckých ústavů vytrhne vaše papírová vlaštovka. Ale my to chceme zkusit. Chceme, aby hejno našich vlaštovek přesvědčilo politiky, že má smysl za opuštěné děti bojovat. Že jejich životy jsou důležitější než pracovní místa v draze zrekonstruovaných kojeneckých ústavech. Kdybychom našimi vlaštovkami měly vytrhnout z kojeneckých ústavů jen jedno dítě, nebyla tahle snaha marná. My doufáme, že jich dostaneme k rodinám mnohem víc. Protože #zrodinydoletidal...
Připojte se a vysvoboďte s námi děti z kojeňáků. Vyrobte papírovou vlaštovku, nakreslete na ni miminko a vyfoťte se s ní. Sdílejte tuto fotku s hashtagem #zrodinydoletidal na vašich i našich sociálních sítích, pošlete ji svému politikovi, hrdě ji vystavte kdekoliv. Děkujeme vám za vaši podporu. Za každé dítě, které čeká v kojeneckém ústavu na to, až jeho život konečně začne...
 



Symbolicky v první jarní den odstartuje kampaň Z rodiny doletí dál s motivem papírové vlaštovky. Otevřená iniciativa Dobrý start chce prostřednictvím kampaně upozornit na problematiku dětí v kojeneckých ústavech a vyvolat veřejnou debatu o tomto tématu.
dobrystart.cz




T.